Deadlift er en av de mest elskede og samtidig nyttige øvelsene du kan gjøre med vekter. Deadlift er en del av det grunnleggende settet med øvelser: benkpress, knebøy og selve løfteliften. Ja, denne øvelsen er ikke lett, det er nødvendig å gjøre dette under tilsyn av en trener. Men kompleksitet skal ikke bli en grunn til å ignorere denne øvelsen, og for dette har vi 7 tungtveiende argumenter.

1. Deadlift-musklene fungerte

Deadlift pumper flere muskelgrupper samtidig, og det er derfor du føler en slik spenning under tilnærmingen. Deadlift er mye mer effektiv enn noen isolerende trening. Gjør det en eller to ganger i uken, så utvikler du hamstrings, rumpe, øvre og nedre del av ryggen. I tillegg, når du utfører denne øvelsen, blir du tvunget til å stabilisere hele kroppen, noe som gjør at kroppen blir statisk og pumper den hele. Deadlift akselererer stoffskiftet, noe som hjelper deg å miste vekt – dette er en annen god grunn til å begynne å gjøre denne øvelsen.

2. Sumo deadlift utvikler styrke

Studier har vist at denne øvelsen gir en enorm økning i styrke, gjør at du raskt kan bygge muskelvev, spesielt hos de som akkurat begynner å trene. Siden muskler i hele kroppen er involvert under treningen, hjelper dette å redde ledd fra unødvendig stress. Trekkraft lar deg jevnt pumpe hele kroppen, øke utholdenheten.

3. Dumbbell deadlift bidrar til å forbedre holdningen

En sterk rygg er nøkkelen til helse. En sterk muskelramme vil ikke la ryggraden bøye seg – som kjent er det krumningen som ofte forårsaker hodepine og nummenhet i lemmene. For å utføre trekningen på riktig måte, ikke å skade ryggen, men for å pumpe den, må du følge teknikken og holde ryggen rett. Hunching er strengt forbudt, fordi dette er den sikreste veien til skade. Etter at du begynner å gjøre trekkraft, vil du merke at du har sluttet å kutte, ubehagelig spenning og ubehag forsvinner i ryggen. Denne øvelsen er spesielt nyttig for de som bruker mye tid foran en datamaskin og fører en stillesittende livsstil.

4. Deadlift gir energi i hverdagen

Denne øvelsen gjøres sjelden av “strandfolk” – gutta som ser som sitt mål en vakker kropp, i stedet for styrke og funksjonalitet. Deadlifts vil gjøre deg ikke bare mer visuell, men også fysisk utvikle deg. En mann blir tvunget til å samhandle med byrder hele livet, enten det er arbeid, bygging eller rengjøring av hagen. Regelmessig trening eliminerer all helserisiko. Med andre ord, denne øvelsen vil forberede deg på hverdagen. Du vil ikke være redd for tunge ting eller det faktum at du blir nødt til å frakte en beruset venn hjem.

5. Deadlift forhindrer personskader

Mange ignorerer denne øvelsen nettopp på grunn av traumerisikoen, men studier har vist at craving i mange tilfeller er en fin måte å redusere smerter i ryggen og korsryggen. Professor, fysioterapeut Nicholas Likameli gjennomførte en serie studier og sa følgende: «Deadlift krever fullstendig kontroll over mage, hofter og bekken, noe som er av største betydning i behandlingen og forebygging av korsryggsmerter.»
Traksjon involverer musklene i ryggen, hamstrings, rumpe, romboide muskler, og denne kombinasjonen utelukker det faktum at hele belastningen vil falle på en muskelgruppe, slik at risikoen for skader reduseres. Årsaken til skaden kan være feil teknikk, overvekten du hang på veien, så for det første er det best å trene med den tomme stangen og under tilsyn av en trener for å trene teknikken, og deretter gå videre til store belastninger.

6. En av fordelene med dødløft er at det er tidsbesparende

Deadlift er ikke bare ekstremt effektiv, men kan også spare verdifull tid. Deadlift involverer flere muskelgrupper samtidig, og etter det er det ikke nødvendig å gjøre isolasjonsøvelser. Hvis du forsømmer deadlift, vil du bli tvunget til å gjøre flere isolasjonsøvelser, men uansett vil du ikke være i stand til å oppnå effekten som denne grunnleggende øvelsen gir.

7. Deadlift integreres enkelt i enhver trening

Hvis du tror at du trenger en bar for denne øvelsen, har vi det travelt med å glede deg – dette er ikke slik. Hantler kan fungere som erstatning for baren, det viktigste er ikke å glemme teknikken og gjøre alt glatt. Deadlift er en av hovedøvelsene i verden av sport og kondisjon, så selv nybegynnere kan ty til det. Uansett alder eller erfaring, er det aldri for sent å begynne å gjøre denne vanskelige, men ekstremt nyttige øvelsen. Hvis du vil få massetrekning, vil du få styrke og utholdenhet – gjør en dødløft.

Written by

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.