ACCUTANE

kr848.90

Pakke: 20mg (100 piller),
Merke: Dragon Pharma,
Substans: Isotretinoin  (Accutane)

Accutane Av Dragon Pharma I Norge

Dragon Pharma produserer Accutane i tabletter til oral administrering, som inneholder 20 mg av den aktive ingrediensen, Isotretinoin. Isotretinoin er en retinoid, en type vitamin A som finnes i kroppen i små mengder. Det er indisert for behandling av akne i medisin.

Effekt Og Virkning Av Isotretinoin

Isotretinoin er indisert for behandling av alvorlige former for akne:

  • Nodulær akne
  • Conglobate akne
  • Akne i fare for permanent arrdannelse
  • Akne som har unnlatt å svare på standard terapi.

Legemidlet virker ved å redusere størrelsen på talgkjertlene og produksjon av talg. Det har vist seg at virkningsmekanismen av isotretinoin reduserer talgproduksjonen, forårsaker celledød i cellene i talgkjertlene, samt eliminering av Cutibacterium acnes. Isotretinoin er det eneste tilgjengelige aknebehandlingsmedikamentet som påvirker alle fire store smittsomme prosesser i akne, skiller det fra andre behandlinger (for eksempel antibiotika) og viser effektiviteten i alvorlige tilfeller.

Bruksanvisning Accutane Piller

Den terapeutiske effekten og bivirkningene av isotretinoin avhenger av dosen og varierer fra pasient til pasient. Dette krever bruk av individuell dosevalg gjennom hele behandlingen. Den anbefalte dosen er 120-150 mg per kg kroppsvekt (per behandlingssyklus), derfor varierer behandlingsvarigheten avhengig av daglig dose hos forskjellige pasienter.

Remisjon av akne kan vanligvis oppnås etter 16-24 ukers behandling.  Pasienter som ikke tolererer anbefalt dose godt, kan bruke en redusert dose i lengre tid. Hvis det er et klart tilbakefall, anbefales en andre syklus med isotretinoinbehandling i samme daglige og sykliske dose som den første. Siden forbedringen kan vare opptil 8 uker etter seponering av legemidlet, bør den andre syklusen ikke startes tidligere enn denne tiden.

Merke

Pakke

Substans

Kategori: